Az aha|igennél fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy kitaláljuk, megtervezzük és megvalósítsuk az igényeidhez legjobban illeszkedő webes jelentétet.

ELTE Online

Indulás: 2012. február 27.

Feladataink: teljes újratervezés egyedi rovatoldalakkal, eseménykezelő rendszerrel, fotó- és videógalériákkal

Az ország legnagyobb egyetemének online magazint tervezni nem tartozik a mindennapi kihívások közé. Szerencsére volt egy kis fórunk, hiszen mindannyian az ELTE hallgatói vagyunk, így kis túlzással csak szabadon engedtük a képzeletünket, és már tudtuk is, hogy mi fog tetszeni a harmincezer egyetemista fiatalnak.

Az ELTE Online mint anyaportál esetében az volt a fő küldetésünk, hogy a portál felvegye egy „trendi” magazin összes külső jegyét. Ehhez szerintünk letisztult dizájnra és könnyen böngészhető tartalomra volt szükség. Ennek jegyében alkottuk a főoldali slidert, amelyben a kiemelt hírek kaptak helyet, lefelé görgetve pedig az összes rovat főbb cikkei válnak elérhetővé egy kattintással, közvetlenül a főoldalról.

Nem lehet folyamatosan a négy fal között ülni és tanulni, néha ki is kell mozdulni – az intuitív eseménykezelő rendszer segítségével az oldal szerkesztői percek alatt feltölthetik a közeljövő eseményeit, az olvasók pedig pillanatok alatt végigböngészhetik a kínálatot.

Ha ezeken az összejöveteleken fotók és videók készülnek, akkor azok biztosan megjelennek az ELTE Online-on. A fotó- és videógaléria részünkről is megkülönböztetett figyelmet érdemelt. Rengeteg kísérlet után jutottunk el a végső verzióhoz, amelyet minden szempontból igyekeztünk optimalizálni, különös tekintettel az olyan apróságokra, mint például a nyílbillentyűkkel való képléptetés.

Az oldalsávba a szokásos elemek kerültek, amelyeknek hála egy magazin elnyerheti végső formáját. Ezek közül csupán egy extrára, a futballtabellákra hívnánk fel a figyelmet, amely külön kérés volt a Szerkesztők részéről.

Integráltuk a Lágymányos Online (LOL) magazint, amely a lazább tartalmaknak és az egyetemi bulikkal kapcsolatos híreknek biztosít jól kivehető (sötét rózsaszínben) pompázó felületet. Rövid ideig az ELTE Online felületéről érhették el a látogatók a hölgyeket megcélzó OnLány magazint (azóta átkerült az ELTE Blogra), amelynél – akárcsak a LOL esetében – figyeltünk arra, hogy az anyaoldal stílusától ne térjünk el markánsan, de a megszabott kereteken belül azért igyekeztünk játszani a színekkel és az elrendezéssel. Ami pedig ennél is fontosabb, rengeteget böngésztük a hasonló tematikájú, mostanra már befutott külföldi és magyar oldalakat, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb megoldást.