Az aha|igennél fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy kitaláljuk, megtervezzük és megvalósítsuk az igényeidhez legjobban illeszkedő webes jelentétet.

Budapest Film Script Competition

Indulás: 2012. március 1.

Feladataink: pályázati rendszer programozása, blogfelület létrehozása, webdizájn

 

Jellemző a filmekre az a tervezési elv, hogy „bonyolítsuk az egyszerűt”, egy filmezéssel kapcsolatos honlapnál viszont inkább az „egyszerűsítsük a bonyolultat” verzió vezet a happy end felé. A  Budapest Film Kft. és az aha|igen összefogása szerencsére pontosan ezzel a boldog végkifejlettel zárult.

A BuFi felkérésére tervezett honlap elsődleges funkciója egy online pályázat zökkenőmentes lebonyolítása volt. Ebbe beletartozott a forgatókönyvíró aspiránsok nevezéseinek kezelése a regisztrációtól a pályaművek feltöltésén át egészen azok kiértékeléséig.

Az általunk alkotott rendszer egyik nagy előnye, hogy az alkotók a saját profiljukon keresztül követhetik a nevezett szkriptek állapotát (pl. feltöltve, elbírálva – kapott pontszám), a szervezők pedig egy adatbázisból elérhetik és elbírálhatják a beérkezett anyagokat.

A pályázat harmadik fordulójában a továbbjutott írók és mentoraik megosztották gondolataikat és tapasztalataikat az erre a célra kialakított blogfelületen, így engedve némi betekintést a forgatókönyvírás boszorkánykonyhájába.

Fontos szempont volt, hogy a honlap illeszkedjen a Budapest Film arany-vörös arculatához és extra tartalomként jelenítse meg a forgalmazott filmeket, mindeközben viszont maradjon könnyen kezelhető és áttekinthető, hiszen a hangsúly elsősorban a magyar film világába berobbanni készülő forgatókönyvírókon volt.